YÖK'TEN ÜNİVERSİTELERE “SİBER GÜVENLİK VE AĞ YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında geçtiğimiz Mart ayında başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan 16 üniversitedeki akademisyenlere de "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.
01 Mayıs 2020 11:05

İlk olarak çoğu “teknik" olan 8 üniversitede başlatılmıştı

16 Mart 2020 tarihinde başlatılan ve herhangi bir ücret ödenmeden gerçekleştirilecek olan projenin ilk aşamasında, 5'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere yönelik verilen eğitimlere devam edilmektedir. Bu kapsamda hali hazırda “Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok" Üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında CISCO Network Akademi tarafından ücretsiz sertifika eğitimi verilmektedir.

Projeye 16 yeni üniversitenin eklenmesi ile toplam üniversite sayısı 24 oldu

YÖK ve CISCO'nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamındaki ikinci adım YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla atıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya YÖK yetkililerinin yanı sıra, proje kapsamına yeni eklenen 16 üniversitenin rektörü ve bu üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alacak olan 32 akademisyen ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık katıldı.

Proje kapsamında “Ağrı İbrahim Çeçen, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde de Cisco tarafından eğitimler verilecek.

İki yıl önce başlattığımız üniversitelerde dijital dönüşümün önemi ortaya çıktı

YÖK Başkanı Saraç toplantıda yaptığı konuşmada Yeni YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek içinde bulunduğumuz süreçte bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını altını çizdi. Saraç, küresel salgın sonrasında üniversitelerimizin bazı altyapı yetersizliklerine rağmen sürece hızla uyum sağladıklarını ifade etti.

Saraç: “Bu olağanüstü durum karşısında, son yıllarda çok hızlı karar alabilme ve çevik yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum halini almış olan “Yeni YÖK", bu sürecin gerçekleri dikkate alan, sükûneti ve temkini elden bırakmayan, üniversitelerimizin ehliyetlerine karar mekanizmalarında önem veren bir yaklaşım ile yönetilmesini gözetmiştir. Üniversitelerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde giderilmeye çalışılmıştır.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına katkı sağlanacak

Bu süreçte özellikle dezavantajlı üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilere teknolojik yetkinlik kazandırılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Saraç, CISCO Network Akademi yetkililerine dijital eğitim alanındaki bu iş birlikleri nedeniyle teşekkür ederek projenin başarılı bir şekilde yürütülerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına katkı sağlamasını diledi.

Üniversitelerde "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" dersleri açılacak

Proje kapsamında, akademisyenlere verilecek eğitimlerin yaz sonunda tamamlanarak sertifika alan akademisyenler tarafından üniversitelerindeki diğer akademisyenlere eğitim verilmesi planlanıyor. Ayrıca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" derslerinin açılması da hedefleniyor. ?

AKADEMİ DÜNYASI

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com