SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI! KURBAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA...

Kurban Bayramı yaklaşırken, tüm Türkiye merak içinde kısıtlama olup olmayacağını merak ediyor.
29 Temmuz 2020 19:39

Kurban Bayramı yaklaşırken, tüm Türkiye merak içinde kısıtlama olup olmayacağını merak ediyor. Fakat bu bayram da diğer bayramlara kıyasla biraz daha buruk geçecek. Kurban Bayramı da Ramazan Bayramı gibi koronavirüs salgını gölgesinde yaşanacak. Peki, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması ya da herhangi bir kısıtlama olacak mı?

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da tedbirlere uyulması gerektiğini belirterek Bakan Koca şöyle konuştu. 

"Bu Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz sınavdır. El öpmediğimiz, birbirimize sarılmadığımız ikinci bayram olacaktır. El, öpme, kucaklaşma, el sıkışma geleneğimizi gelecek bayramlara erteleyelim"

Kurban Bayramı'nda tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirten Fahrettin Koca:

"Bunlar kısıtlarla birlikte gönüllü katılıma dayalı sonuçlardı. Şimdi maske mecburiyeti olmakla birlikte sonuç veren kısıtları koyacak olan sizlersiniz. Kurban Bayramı'nda işi öyle ciddiye alalım ki, bayram sonrasında gözümüz vaka tablosunda olmasın" dedi. 

Kısıtlama Var Mı?

Kurban Bayramı'nda tüm Türkiye'nin merakla beklediği kısıtlamayla ilgili şunları söyledi. 

"Baştan itibaren yapılan değerlendirmelerde Kurban Bayramı'na yönelik kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Kısıtla geçirdiğimiz Ramazan Bayramı konusunda bilgi vermek isterim. 10 gün sonraki sonuç günlük vaka sayılarında yüzde 15 azalma olmuştur. Aynı tarihlerde entübasyona giren günlük hasta sayısında yüzde 21, yoğun bakımda yüzde 19, hastaneye yatırılan hasta sayısında yüzde 8 düşüş gerçekleşmişti, vefatlar azalma göstermişti"

KPSS CAFE

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com