OKUL TATİLİ ÖĞRETMENLERE NASIL YANSIYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün bakanlar kurulu toplantısından sonra bir dizi yeni koronavirüs kararlarını açıkladı. Alınan karara göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı resmen sona erdi. Okullar da eylül ayında açılacak. Açıklamanın ardından öğretmenlerin cevabını merak ettiği sorular gündeme geldi.
22 Mayıs 2020 07:33

Okulların 1 Haziran'da açılacak olma durumu günlerdir speküle edilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları okulların açılma durumu ve zamanıyla ilgili beliril netlikler kazandırdı.

1 Haziran'da 8. ve 12. sınıflara yönelik okulların açılma durumu veya okulların 24 Ağustos'ta açılma durumu ortadan kalktı. Yeni eğitim öğretm yılı eylül ayında başlayacak.

Merak edlen sorular ve cevaplara gelelm;

1- Yaz döneminde telaf eğitimi olur mu?

Cevap: Yaz döneminde telafi eiğtimi mümkün değildir. Hem bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları hem de temmuz ve ağustos ayının tayin dönemi ve turzim dönemine denk gelmesi ile havaların da ısınması dolayısıyla telafi eğitimi mümkün görünmemektedir. 2020-2021 eğtm öğretim yılı eylül ayında başlayacaktır.

2- Öğretmenlern ek ders ücret keslecek mi?

Cevap: Özlük hakları ve eğitim öğretim takvim gereği 19 Haziran 2020 tarihine kadar öğretmenlere ek ders ödenmek zorundadır. Herhangi bir kesintinin yapılması sözkonusu değildir.

3- Yıl sonu meslek çalışmalar(seminer) nasıl yapılacak, ek ders ücreti ödenecek mi?

Cevap:Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları ve içinde bulunduğumuz süreç dolayısıyla öğretmen seminerlerinin çok büyük bir ihtimalle interaktif olarak yapılacağı değerlendirilmektedir. 22-26 Haziran 2020 tarihler arasında uzaktan olarak gerçekleştirilecek seminerlere ek ders ödemesi yapılacaktır. Öğretmenler 29-30 Haziran tarihlerinde idari izinli sayılacak ve yaklaşık 65 günlük tatile gireceklerdir.

4- MEB, Liselere Geçiş Sınavı(LGS) için resen görevlendirme yapabilir mi?

Cevap:Görev yerinden ayrılıp memleketine giden öğretmenler ilgilendiren sorunun cevabı ''Evet''. MEB, görevli bulamazsa LGS sınavı için resen görevlendirme yapabilir.

5- ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) için resen görevlendirme yapabilr mi?

Cevap:27-28 Haizran 2020 tarihlerinde gerçekleştirlecek YKS sınavı için ÖSYM öğretmenler resen görevlendiremez. Böyle bir yetksi yoktur.

6- Öğretmenler görev yerini terk edebilr mi?

Cevap: Öğretmenlern tatil 1 Temmuz - 1 Eylül tarihler arasındadır. Geriye kalan tarihlerde görev mahalinde bulunmak zorundadır. Eğitim öğretim hizmetleri kapsamında verilecek görevleri yerine getirmek mecburiyetindedir. Öğretmenlere, bağlı bulunduğu hizmet sınıfı dışında görev verilemez. Öte yandan pandemi sürecinde eğitim öğretimin fiilen ve resmen sona ermesi ile giriş çıkışı yasaklı iller haricindeki öğretmenlerin kurallara riayet ederek yer değiştirmesi sakıncalı görülmemektedir.

7- EBA TV ve canlı dersler ne zamana kadar sürecek?

Cevap:EBA TV ve EBA Canlı dersler 19 Haziran 2020 tarihne kadar sürecek. Çok gelen sorular arasında yer alan canlı dersle ilgil burada bir başka soruyu da cevaplamış olalım. EBA'da canlı ders anlatmak tamamen öğretmenin gönüllülüğüne bağlıdır. Ve öğretmenlerin ek ders ödemeleri ile EBA'nın hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.

ÖĞRETMENLER İÇİN

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com