O VATANDAŞLARIN KREDİ BORÇLARINA 3 AY ERTELEME RESMEN AÇIKLANDI!

Resmi Gazete'de bugüm yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların Halkbank'a olan kredi borçları ertelendi. Verilen erteleme kararı ile alakalı detaylar da belli oldu.
23 Temmuz 2020 09:56

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların Halkbank'a olan kredi borçları ertelendi. Verilen erteleme kararı ile alakalı detaylar da belli oldu. 23 Temmuz 2020 Perşembe 09:16| Güncelleme: 23 Temmuz 2020, 09:36Abone Ol Türkiye'de koronavirüs sürecinden en çok etkilenen kesimlerden olan esnaf ve sanatkarlara Halkbank müjdesi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile esnaf ve sanatkarların Halkbank'a olan kredi borçları ertelendi.

KREDİ BORÇLARINA ERTELEME GELDİ

Resmi Gazete'de yayınlanan Covid-19 Salgını Nedeniyle Zarar Gören Esnaf ve Sanatkârların, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Kararlar Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2781) gereği koronavirüs salgınından dolayı zarar gören esnaf ve sanatkarların düşük faizli kredi kullandırılması ile alakalı kararlar kapsamında bulunan borçlarına erteleme işlemi yapıldı.

ESNAF VE SANATKARLARIN KREDİ BORÇLARI 3 AY ERTELENDİ

Alınan yeni karar gereği esnaf ve sanatkarların 30 Haziran 2020 tarihinden önce Halkbank'tan aldıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları 3 ay süreyle ertelendi. 1 Temmuz ile 30 Eylül arasındaki sürede vadesi dolacak olan ve ödenmeyen kredi borçları üzerine faiz eklenerek kredinin taksit sayısı değişmeyecek şekilde ertelendi. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılan erteleme Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından bir süredir talep ediliyordu. Bugün resmen gerçekleşen ertelemenin zor durumda olan esnaflara biraz olsun nefes aldıracağı belirtildi

TÜM VATANDAŞLAR KREDİ BORCU ERTELEMESİ İSTİYOR

Öte yandan kredi borçlarının ertelenmesi durumunun sadece esnaf ve sanatkarları kapsaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Kredi ödemelerini yapamayan çok sayıda vatandaş aynı imkanların kendilerine de tanınmasını istiyorlar.

 

HABER 365

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com