MUCİZE ADIM ADIM GELDİ

İstanbul’da 15 yaşındayken 5. kattan düşüp felç olan Nil Mısır bir mucizeyi gerçekleştiriyor. Önce sol elini oynattı, ardından dik oturmaya başladı. Nil Mısır şimdi 32 yaşında ve okçulukta olimpiyatlara hazırlanıyor
29 Aralık 2019 08:15

İstanbul Fatih'teki 5. kattaki evinden düşüp felç kaldığında daha 15'indeydi Nil Mısır. Tam 5 bin 940 gün sonra bir mucize gerçekleşmeye başladı. Nil Mısır ilk olarak sol elini hareket ettirdi. SABAH onun yaşadıklarını geçen yıl "Türkiye'nin Hawking'i" başlığıyla manşete taşıdı. Ve o günden sonra her gün yeni bir adımla umutlarını yeşertti. Önce parmaklarını hareket ettirdi. Dik oturmaya başladı. Yataktan tekerlekli sandalyeye geçti. Okçuluk sporuna başladı. Akülü arabadan manuel arabaya geçti. Şimdi 32 yaşında. Ve araba kullanmak için ehliyet sınavına girdi. Omurilik felçli Nil "Rol modelim Stephen Hawking" diyor.

EHLİYET ALIYOR
Nil'in hayatı, SABAH'ın haberiyle değişti. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'ndan antrenör Ebru Öztürk Esen, onu arayıp "W1 kategorisinde sporcumuz yok. Seninle çalışmak istiyoruz" dedi. Mısır önce kendine güvenemedi ve "Yapamam" dedi. Daha sonra fikri değişti ve Okçular Vakfı'nda antrenmana katıldı. Hatta Antalya'da Türkiye şampiyonasında ok attı. Geçen gün Sultangazi'de ehliyet sınavına giren Nil, başarılı bir performans gösterdi. Önümüzdeki pazar günü tekrar sınava girip, ehliyetine kavuşacak. Nil, bundan sonraki hedefini ise şöyle açıklıyor:

"SABAH BANA IŞIK OLDU"
"Önce ülkem adına İtalya'da yapılacak yarışmalara katılmak. Ardından da Tokyo 2020 Olimpiyatları. Evde umutsuz yatarken bana ışık olan SABAH'a minnettarım. Benim yeniden hayata tutunmama, başka insanlara umut olmama vesile oldu. 2018 yılı benim için yeniden doğuş yılı oldu."
İnsanlar arasındaki en uzak mesafe beyinlerimizde
Nil "İnşallah yürürsün" diyenlere "Hayır" diyor. Bu karşı çıkışı da şöyle özetliyor: "Önce kollarımı, ellerimi, vücudumu ve oturma şeklimi düzeltmem gerek. Yürümeden, ayağa kalkmadan da istediklerimi yapabiliyorum. İnsanlar arasındaki en uzak mesafe bana göre beyinlerimizde."

ERHAN ÖZTÜRK

SABAH

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com