İZMİR'DE TÜRBE SANILAN MEKANDAN ASIRLIK KİTAPLAR ÇIKTI

İzmir'in Tire ilçesindeki tarihi Karakadı Camisi'nin yakınında bulunan ve yöre halkı tarafından türbe zannedildiği için dokunulmayan mekanda 18'i el yazması yaklaşık 400 yıllık olduğu düşünülen 442 kitap bulundu.
08 Şubat 2020 09:37

 İncelemelerde bir kısmının yaklaşık 400 yıl öncesine ait olduğu Kuran-ı Kerim, tefsir, hadis, fıkıh, edebiyat, astronomi, felsefe, matematik ve tıp alanlarındaki kitaplar tespit edildi.

  • İncelemelerde bir kısmının yaklaşık 400 yıl öncesine ait olduğu Kur'an-ı Kerim, tefsir, hadis, fıkıh, edebiyat, astronomi, felsefe, matematik ve tıp alanlarındaki kitaplar tespit edildi.

    Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 26 yaşındaki Ümit Bağatur, eserlerin Necip Paşa tarafından 1826 yılında yaptırılan ve tarihi eser niteliğindeki kitapların bulunduğu Necip Paşa Kütüphanesine taşındığını bildirdi.

  • Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 26 yaşındaki Ümit Bağatur, eserlerin Necip Paşa tarafından 1826 yılında yaptırılan ve tarihi eser niteliğindeki kitapların bulunduğu Necip Paşa Kütüphanesine taşındığını bildirdi.

  • BEĞENDİM

YENİ ŞAFAK

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
İzmir Efesi
İzmire yakışır öğretmen
Reis
Varolasın reis.
Adam
Bu adam baş tacıdır.
izdusummedya.com