İDLİB HALKI İÇİN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı  Süleyman SOYLU’nun öncülüğünde Mazlum ve Mağdur İdlib Halkı için İnsani Yardım Kampanyası Başlatıldı.
14 Ocak 2020 17:48

İçişleri Bakanı  Süleyman SOYLU’nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlattı.

Yurt İçindeki ve Dışındaki Tüm Vatandaşlara Kampanya Çağrısı

“Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya davet etti. “Bir mesaj (SMS) ile de olsa yurt içindeki ve dışındaki tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Her zaman asaletini tüm dünyaya gösteren bir milletin evlatları olarak bu yardım kampanyasında da “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” diyerek "bu insanlara el uzatıyoruz” dedi.

“Aralık’tan Beri İdlib’den Sınıra 312 Bin Kişi Geldi”

"Yapılan tespitlere göre İdlib nüfusunun 3.7 milyon olduğunu" ifade eden Bakan Soylu şu verileri paylaştı: “1 Aralık 2019’dan bu yana 312 bin kişi, İdlib’den Türkiye sınırına geldi. Bunların%76’sı kadın ve çocuktur. Takdir edersiniz ki bu bir taşınma değil, kaçıştır. Sınırımızın 20 km. dışına kadar oluşturduğumuz 9 kamp alanına geliyorlar. Kamp alanlarındaki tüm tedbirlere, insani tedbirlere dair adımları atıyoruz.”

217 Bin Kişiye Yardım

Suriye meselesinin başlamasından itibaren Türkiye’nin elini insani anlamda sahadan çekmediğini belirten İçişleri Bakanımız, Türkiye’nin Dünya’da en fazla yardım yapan ülke olduğunu vurguladı. Bakan Soylu, İdlib’den gelenler için, “Şu ana kadar barınmadan beslenmeye, ısınmadan kışlık ihtiyaçlara kadar 217.320 kişiye yardım ettik” ifadelerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içi ve dışındaki herkesi yardım kampanyasına katılmaya davet ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Telefonlarımızdan AFAD için 'İDLİB' yazıp 1866'ya, Kızılay için 'HİLAL' yazıp 2868'e, Türkiye Diyanet Vakfı için 'YARDIM' yazıp 5601'e, HÜDAYİ Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4832'ye, BEŞİR Derneği için 'ACIL' yazıp 4032'ye, Deniz Feneri Derneği için 'BAGIS' yazıp 5560'a, Hayrat Vakfı için 'ACİL' yazıp 3674'e, İHH İnsani Yardım Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4072'ye, Sadakataşı için 'İDLİB' yazıp 6780'e yardım yapılabilir."

izdusummedya.com
Bu haberin tüm hakları izdusummedya.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com