GENÇLER SOKAKLARA SIĞMADI

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla 4 Nisan’dan beri sokağa çıkma kısıtlaması altında kalan 20 yaş altındaki gençler, ilk olarak geçen hafta cuma günü 4 saatliğine sokağın keyfini çıkarmıştı. Çarşamba günü 14 yaş altındaki çocuklar parkları şenlendirirken dün de gençler yurt genelinde sıcak ve güneşli havanın da etkisiyle kendilerini sokaklara, parklara attı.
16 Mayıs 2020 08:12

Gençlerin sokağa çıkma izni saat 11.00’de başladı, 15.00’e kadar sürdü. Arkadaşlarıyla buluşup hasret gideren gençler, bu 4 saati doyasıya eğlenerek değerlendirdi. Kimi gençler birlikte sokakları arşınlarken çoğu da kendilerini parklarda yeşilliklerin koynuna bıraktı. Çoğu genç de sahillere akın edip bisiklet kullandı. İstanbul’da Beyoğlu Belediyesi, gençler için alanda dev satranç ve tenis masası kurdu.

4 saatlik izni farklı şekilde değerlendirenler de oldu. Antalya’da gençler Konyaaltı Sahili’nin Covid-19 tedbirleri kapsamında trafiğe kapatılan çift şeritli yolunda “Erik Dalı” şarkısı eşliğinde oynadı. İstanbul Pendik’te gençler Türk bayraklı 60 metrekarelik uçurtmayı havalandırdı.

Bazı gençler de 4 saatlik izinde kitapçıların yolunu tuttu ve evde kalacakları sürede okumak üzere kitap satın aldı. Sakarya’da haftalar sonra dışarıya adımını atan Aylin Yılmaz’ın ilk işi sokak hayvanlarını beslemek oldu. Yılmaz, yavru bir kediyi de sahiplendi. İzmir’de gençler eldivenli, maskeli vaziyette basketbol oynadı. Edirne’de 15 yaşındaki Oktay Özdemir ise, “Uzun süre sonra dışarı çıktık. Bize çok iyi geldi. Ama verilen süre çok az” diye konuştu. Öte yandan, uzun süre evde kalan bazı gençlerin bu kısıtlı izinde de AVM’lere gittikleri dikkat çekti.

TÜRKİYE GAZETESİ

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com