BAKAN SELÇUK’UN MEMLEKETİNDE MİLLİ EĞİTİM KARIŞTI SENDİKA ÜYELERİNE MOBBİNG İDDİASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un memleketi Bala’da ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri tarafından Eğitim-Bir-Sen üyesi bazı yönetici ve üyelere baskı yapıldığı iddiası şikâyete konu oldu. İddiaya göre İlçe milli eğitim müdürlüğünde görev yapan bir şahıs tehdit ve şantajla Eğitim-Bir-Sen üyelerini istifa ettiriyor. Sorunun şikayete konu olması üzerine sendika yöneticileri birbirine girdi.
04 Aralık 2019 11:36

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kişisel twitter hesabından Ankara Bala’da Eğitim-Bir-Sen Üyelerinin Türk Eğitim-Sen’e geçmeleri üzerine Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı’nın şikâyet ettiğini iddia ederek“Şube başkanı istifa edenlerle görüşüyor, ikna edemiyor. Bunun üzerine il MEM’e ‘üyelerimize baskı var’ diye dilekçe veriyor. İki müfettiş ilçeye giderek üyelerle görüşüyor! Bu ne şimdi? İstifa eden/etmeyi düşünen her üyenizin başına müfettiş mi dikeceksiniz? Taşra bürokrasimizin, dışarıdan yapıların tahakkümünden kurtarılmasını beklerken, şimdi bir de müfettişlerimizin sendikal rekabetin mekanizması yapılması kabul edilemez!” ifadelerini kullanmıştı.

Geylanın’ın paylaşımı üzerine bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Ankara Bir No.lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, bazı güç odaklarının ve kamu görevlileri ile onların despotça tavır ve tutumlarının arkasına sığınan sendika görünümlü yapılar olduğuna işaret ederek“Neden korkuyorsunuz? Başkent’in dibinde pervasızca yapılan sistematik sendikal mobbingin ifşa edilmesi mi sizleri rahatsız etti?”  ifadelerini kullandı.

Talip Geylan’ın açıklamasına sert tepki gösteren Haşlak açıklamasında,“Sendikal ahlaktan yoksun sözüm ona sendika yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin faillerinin cezalarını çekmelerine destek olmalarını zaten beklemiyorduk. Nitekim ikircikli tutumlarıyla sendikal zemini kirleten bu zevat hukuksuzluklara çanak tutan açıklamalarla bir kez daha kendilerine yakışanı yaptılar.”  dedi.

Açıklamasında“Müsaade etsinler, sendikacılığı sendikacılar yapsın. Devletimizin kendilerine verdikleri koltuk gücüyle üyelerimize baskı yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz.” diyen Haşlak,“Biz neye mal olursa olsun gerçeğin gün yüzüne çıkması ve devletin gücüyle insanımıza eziyet edenlerin cezalandırılması için her zeminde mücadele verdik, vereceğiz.  Ve yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; Görevinizi en adil şekliyle ifa ediniz, siz de baskı ve zulme ses çıkarmayanlardan olmayınız. Cesur olunuz. Kimsenin hukuka müdahale etmesine fırsat vermeyiniz.” ifadelerini kullandı.

İşte Haşlak’ın konuyla ilgili açıklaması:

Eğitim-Bir-Sen daima özgürlükten taraf olmuş, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve çalışma barışının sağlanmasına yönelik çabasıyla kamu görevlilerinin teveccühüne mazhar olmuş ülkemizin en güçlü sivil toplum örgütü ve sendikasıdır. Hak ve hukukun üstün tutulması ilkesini kendisine şiar edinmiş bir sendika olarak daima haktan taraf olmuş ve her ne şart altında olursa olsun zulme karşı mücadele vermiş, haksızlık karşısında en yüksek perdeden sesini duyurma gayretinde olmuştur.

Ancak gün geçmiyor ki; sendikamızın etkinliğinden rahatsız olan “Eski Türkiye” sevdalısı bazı güç odakları ve kamu görevlileri ile onların despotça tavır ve tutumlarının arkasına sığınan sendika görünümlü yapıların iftiraları ile muhatap olmayalım.

Nitekim, sendikamızın Ankara 1 No.lu şubesi uhdesinde bulunan Bala ilçemizde sendika üyelerimizin hukuk devleti ilkesi çiğnenmek suretiyle devlet adına iş gören yetkililer tarafından sistematik bir şekilde baskı ve mobbinge maruz kalmış, en temel anayasal hakları olan sendika üyelikleri nedeniyle vazifelerini yaparken ayrımcılığa uğramışlardır. Üyemiz olan yönetici ve öğretmenlerimizin işlerinin güçleştirildiği ve görevlerini yapamaz hale getirildikleri, kadın üyelerimiz başta olmak üzere eğitim çalışanları sendikamıza üye olmaları nedeniyle defaten sözlü taciz, ayrımcı muamele ve baskıya maruz kalmış, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise bütün bu baskı ve zulme şikâyetlere kulaklarını tıkamış ve göz yummuştur.

Sendikaya serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilmek anayasal güvence altına alınan temel hak ve özgürlüktür. Biz herkesin hür iradesi ile hiçbir haksızlığa uğramadan bu ülkenin en seçkin vatandaşı olarak yaşamını sürdürmesine tarafız. İnsanların koltuklarından aldıkları güçle devlet görevi bulunan üyelerimize baskı ve ayrımcılık yapmalarına en yüksek perdeden karşı çıkıyoruz ve her zeminde bunun mücadelesini vereceğiz.

Biz üyelerimiz adına artık tahammül edilmez bir zulüm haline gelen sorunların ilgilileri tarafından araştırılıp, iddialardaki gerçekliğin ortaya çıkarılmasını ve hukuk devleti ilkesini ihlal edenlerin suçlarının bedelini ödemelerini talep ediyoruz.

Sendikal ahlaktan yoksun sözüm ona sendika yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin faillerinin cezalarını çekmelerine destek olmaları zaten beklemiyorduk. Nitekim ikircikli tutumlarıyla sendikal zemini kirleten bu zevat hukuksuzluklara çanak tutan açıklamalarla bir kez daha kendilerine yakışanı yaptılar.

Yapılan hukuksuzlukları adli ve idari boyutuyla varacağı noktadan çekinenlere soruyoruz:

Neden korkuyorsunuz?

Başkent’in dibinde pervasızca yapılan sistematik sendikal mobbingin ifşa edilmesi mi sizleri rahatsız etti?

Biz neye mal olursa olsun gerçeğin gün yüzüne çıkması ve devletin gücüyle insanımıza eziyet edenlerin cezalandırılması için her zeminde mücadele verdik, vereceğiz.

 Ve yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; “Görevinizi en adil şekliyle ifa ediniz, siz de baskı ve zulme ses çıkarmayanlardan olmayınız. Cesur olunuz. Kimsenin hukuka müdahale etmesine fırsat vermeyiniz.”

Müsaade etsinler, sendikacılığı sendikacılar yapsın. Devletimizin kendilerine verdikleri koltuk gücüyle üyelerimize baskı yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz tüm gücümüzle hakkın yüceltilmesi hukukun ikame edilmesi için buradayız. Bu meselenin de sonuna kadar takipçisi olacağız.

YÜKSEL HAŞLAK/ EĞİTİM-BİR-SEN Ankara 1 Nolu Şube Başkanı

KAMU EXPRESS

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com