ANKARA TABİP ODASI ŞAHSA ÖZEL KADRO İLANLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara Tabip Odası, YÖK ve yargının "şahsa özel adressiz kadro ilanlarına" dur demesini istedi.
29 Mayıs 2020 20:37

Ankara Tabip Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Bakanlığının kadro ilanlarını "kişiye özel ve adrese teslim" olarak tanımlayarak tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Şahsa özel adressiz kadro ilanlarına YÖK ve yargının dur demesi gereklidir" denildi.

Ankara’da bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine 56 adet profesörlük, 2 adet doçentlik ve 1 adet yardımcı doçentlik kadrosu ilanı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bu kadro ilanı incelendiğinde Ankara Şehir Hastanesine kurban edilerek kapatılan 4 hastane için de kadro ilanları görülmektedir. Ankara Numune, Türkiye Yüksek İhtisas, Dr. Zekai Tahir Burak ve Dışkapı Çocuk Hastaneleri 1 yıldır kapatılmıştı ve bütün çalışanları Ankara Şehir Hastanesine taşınmıştı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerine ilgili branşlarda Uzmanlık Eğitimi verme yetkisini belirleyen tıpta uzmanlık kurulunun ankentinde de (https://tuk.saglik.gov.tr/ ) bu hastanelerin ismi silinmiştir.

Yıllardır kadro gereksinimine ve eğitimin niteliğine, liyakata ve bilimsel ölçülere göre kadro ilanlarını gerçekleştirmeyen SBÜ, kadro ilanında öğretim üyesi gereği olan bazı kliniklere hiç kadro vermemişken, daha önce kadroları şişirilmiş alanlarda kadro ilanı verebilmiştir. Covid-19 pandemisine odaklanan kamuoyu, yargı ve sağlık çalışanlarının bu skandalı görmeyeceği varsayılmıştır" denildi.

"Bu Sağlık Bakanlığı tarafından hoyratça yok edilen sağlık kurumlarına akademik kadro ilanları olarak tarihe geçecek" denilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve SBÜ'nün uzmanlık öğrencilerine eğitim ve sağlık hizmeti veren bu yapıları çiftliği olarak gördüğü, kendilerini her alanda olduğu gibi yasaların ve YÖK düzenlemelerinin üzerinde saydığı ifade edildi. Açıklamada, YÖK'ün ve yargının bu şahsa özel kadro ilanlarına dur demesinin gerektiği vurgulandı. 

EVRENSEL

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com