8 YAŞINDAKİ HASTASININ OYUNCAK AYISINI AMELİYAT EDEN CERRAH   

03 Temmuz 2020 07:14

Dr. Daniel McNeely’nin ameliyat masasında sıra dışı bir hasta vardı: Bir oyuncak ayı.

Kanadalı beyin cerrahı, üzerinde ameliyat giysisi ve elinde makasıyla 8 yaşındaki hastasının oyuncak ayısının koltuk altındaki yırtığı tedavi ettiği operasyonun fotoğraflarını kişisel Twitter hesabından paylaştı.

“Hasta, uykuya yatırmadan önce oyuncak ayısını tedavi etmemi istedi… Nasıl hayır diyebilirim?” notuyla paylaşılan fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Halifax’taki IWK Sağlık Merkezi’nde çalışan Dr. McNeely, bu sevimli olay yaşanırken, bebekliğinden beri hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası olan 8 yaşındaki hastasının şant çihazında düzeltme yapmak üzere düzenlenen bir operasyona girmek üzereydi.

“Şantını düzeltmek üzere bu küçük oğlanın ameliyatına girmek üzereyken bana oyuncak ayısını gösterdi ve hazır ameliyathanedeyken onun yırtığını da düzeltmemi rica etti,” diye anlatıyor Dr. McNeely.

Hastanın operasyonu tamamlandıktan sonra hemşireler küçük çocuğun yanına minik bir masa daha koydu ve artan dikişler, küçük çocuğun tüylü dostunu “ameliyat” etmek için kullanıldı. “Küçük Bebek” isimli oyuncak ayıya operasyon sırasında oksijen maskesi bile takıldı.

“Sıra dışı bir istekti ama hastayı biraz olsun rahatlatabildiğim için çok mutlu oldum,” diye ekliyor doktor.

Oyuncak ayının operasyonunun fotoğraflarını hastanın ailesiyle paylaşan Dr. McNeely, “Resimlere bayıldılar. Yaşananlar onları çok mutlu etti,” dedi.

Küçük çocuğun babası Rick McKie, “Küçük Bebek” isimli oyuncak ayıyı, oğulları henüz doğmadan önce aldıklarını söyledi.

EĞİTİM PEDİA

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com