MEMURLARA ENFLASYON FARKINDA İKİNCİ VERİ GELDİ!

Memur ve memur emeklilerinin yıllık maaş artış oranları toplu sözleşme ile belirleniyor. Şayet enflasyon rakamları bu oranlarının üzerinde gerçekleşirse memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı yansıtılıyor.
01 Şubat 2019 09:08

2019 YILINDA ZAM ORANI YÜZDE 4+5

Memur ve memur emeklilerinin 2019 yılı zam oranı toplu sözleşme ile belirlenmişti. Memur ve memur emeklileri 2019 yılında "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri" kapsamında bu ay yüzde 4 zam aldılar. Yılın ikinci altı ayı için ise%5 zam alacaklar. Böylelikle memur ve memur emeklileri 2019 yılı için yüzde 4+5 olmak üzere toplamda yüzde 9 zam alacaklar.

BAKAN ALBAYRAK '% 15'E İNDİRECEĞİZ'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 24 Ocak 2019 Perşembe günü yapmış olduğu açıklamada yıllık enflasyonu yüzde 15 civarına indireceklerini açıklamasının ardından bugün de Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.

MERKEZ BANKASI:% 14,6

Çetinkaya'nın açıklamasında Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi 2019 yılı sonunda yüzde 14,6 olacağı yönünde oldu. Ayrıca 2020 yılı için yüzde 8,2'ye ve 2021'de yüzde 5,4'e gerileyeceği tahmininde bulundu.

Memur ve memur emeklileri Bakan Albayrak'ın enflasyon açıklamasına göre bu yıl enflasyon farkı olarak yüzde 6 zam alacaklar. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamasına göre ise memurlara yıl sonunda yüzde 5,4 enflasyon farkı oluşuyor

EKONOMİSTLER OCAK'TA YÜKSELİŞ BEKLİYOR

Bakan Albayrak ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları yıllık hedeflerin yüzde 15'e yakın olduğunu gösteriyor. Fakat ekonomistler son yaşanan sel ve hortum olayları nedeniyle özellikle gıda fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekiyorlar. Bu beklentilerde fiyatlardaki artışın Ocak ayında yüksek çıkacağını işaret ediyor.

İLK ENFLASYONU 1 OCAK'TA İTO AÇIKLAYACAK

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) her ayın 1'inde İstanbul için oluşan enflasyon rakamlarını açıklıyor. 1 Şubat Cuma günü İTO İstanbul için kendi yaptığı araştırma sonucu enflasyon rakamlarını açıklayacak.

TÜİK 4 ŞUBAT PAZARTESİ

Her ayın 3. günü de TÜİK açıklama yapıyor. Ayın 3. günü tatil gününe denk gelirse ilk mesai günü TÜİK enflasyon rakamlarını açıklıyor. Ocak ayı TÜİK rakamları 3 Şubat pazar gününe denk geldiği için 4 Şubat Pazartesi günü saat 10:00'da açıklanacak.

SGKREHBERİ

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com