KENDİNİ BİR GECEDE İSRAİL VATANDAŞI OLARAK BULAN GAZZELİ GENCİN GARİP SONU!

Filimlere konu olacak garip bir öykü 32 yıl önce, Gazze Şeridi’nden Filistinli bir genç işçinin İsrail’de çalışırken Yahudi bir kızı sevmesiyle başladı. Üç savaş gören Gazzeli genç, bir sabah uyandığında kendisini hemen hemen tüm ailesini öldüren İsrail’in vatandaşı olarak buldu.
15 Ocak 2020 07:26

buyuk_199

Filimlere konu olacak garip bir öykü 32 yıl önce, Gazze Şeridi'nden Filistinli bir genç işçinin İsrail'de çalışırken Yahudi bir kızı sevmesiyle başladı. Üç savaş gören Gazzeli genç, bir sabah uyandığında kendisini hemen hemen tüm ailesini öldüren İsrail'in vatandaşı olarak buldu.

Üç savaş gören Gazzeli genç, bir sabah uyandığında kendisini hemen hemen tüm ailesini öldüren İsrail'in vatandaşı olarak buldu. Bu hikaye bir roman olarak yazılmayı veya uluslararası ödüller alacak bir film olarak gösterilmeyi hak ediyor.

 Hikaye 32 yıl önce, Gazze Şeridi'nden Filistinli bir işçinin İsrail'de çalışırken Yahudi bir kızı sevmesiyle başladı. Sevdiği kızla evlendi ve işgal altındaki bölgede yaşamaya başladılar. Daha sonra Filistinli genç, eşini Gazze Şeridi'nde yani memleketinde, ailesinin yanında yaşamaya ikna etti. Rina (Yahudi kız) eşinin isteğini kabul edince Gazze Şeridi'ne herhangi bir kısıtlama olmaksızın kolayca girmeyi başardılar. Çünkü Şeridi işgal altındaki topraklara bağlayan ‘'Erez'' bariyeri o zamanlar yoktu ve İsrail'e giriş-çıkışta sıkı güvenlik bulunmuyordu.

Yeni aile Gazze'de normal bir hayata başladı. Rina biri kız biri erkek iki çocuk dünyaya getirdi. Ancak eşler arasında anlaşmazlıklar boşanmayla sonuçlandı. Rina çocukları almadan İsrail'e döndü.

Rina çocuklarının hiçbir fotoğrafını  görmeden, seslerini duymadan 23 yıl geçirdi. Ancak sonunda onlara ulaşmak için harekete geçti.  Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'ne başvuran Rina, oğlu Rami'ye ulaşmayı başardı.

Rami, başlangıçta İsrail'in kurbanı olacağı korkusuyla annesiyle konuşmayı reddetti ve Kızıl Haç ile ilgilenmedi. Normal hayatına geri dönen Rami'nin kalbinde hayatı boyunca görmediği annesinin özlemi kaldı.

Aylar sonra Kızıl Haç tekrar Rami'ye dönüş yaptı ve annesinin onunla konuşmak istediğini söyledi. Bu sefer çağrıyı kabul eden Rami ve annesi, Rina bir tercüman aracılığıyla konuştular. Çünkü annesi İbranice konuşuyordu.

Bundan sonra Rami'nin hayatı değişti. Annesinin Yahudi olduğunu öğrendi. İsrail'in yaptığı üç savaşa tanık oldu ve bu savaşlarda İsrail ailesinin, komşularının birçoğunu öldürdü.

Genç adam hayatında benzeri görülmemiş bir iç çatışmanın içinde kaldı. İki seçeneği vardı. Ya hayatını Gazze'de tamamlayıp annesiyle hiç konuşmayacak ya da onu büyüten ailesine, ülkesine  savaş açan İsrail'e gidip yeni bir hayata başlayacaktı.

Babasının da onayını aldıktan sonra annesinin yanına gitmeye karar veren Rami, Gazze Şeridi'ndeki ‘'Erez'' kontrol noktasından İsrail'e girdi. Orada onu İsrail vatandaşlığı ve pasaportu bekliyordu.
 Rami İsrail'e gelişinin ilk anlarından itibaren Facebook hesabından hayatının tüm ayrıntılarını paylaşmaya başladı. İsrail vatandaşı olmasına rağmen hala Müslüman olduğunu kanıtlamak için Kuran ayetleri ve hadisler yayınladı.

Rami'nin annesi, onu İsrail toplumuna entegre etmek için günde 500 şekel (150 $) kazanabileceği bir iş ayarladı. Ancak genç adamın kalbi hala Gazze'deki ailesine bağlıydı. Onlarla iletişim kurmayı bırakmadı.

Rami'nin İsrail'deki günleri uzun sürmedi. Çünkü geldikten 45 gün sonra İsrail kuvvetleri annesinin Tel Aviv'deki evini basarak tüm mobilyaları yok etti ve  Rami'yi bilinmeyen sebeplerle hapse atıp, tutukladı.

Rami, işgalci ülkenin yasalarına göre hakları olan bir İsrail vatandaşı olmasına rağmen, kendisine yöneltilen suçlamaları bilmek için hiçbir İsrail mahkemesine başvurmadı.

TİME TÜRK

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com