"GİTTİĞİNİZ YERLERDE TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ VE BİNGÖL İNSANININ SICAKKANLILIĞINI ANLATIN"

Erasmus+ ve Mevlana Öğrenci Değişim Programları kapsamında Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ile bir araya geldi.
06 Ocak 2020 17:39

Samimi bir havada geçen programda yabancı uyruklu öğrenciler, Bingöl’de olmaktan son derece keyifli olduklarını dile getirdi.  Uluslararası Ofisten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kayıntu ile öğrenci değişim programına katkıları olan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ali Rıza Akarca, İl Göç İdaresi Müdürü Vekili Akif Esen, Halk Bankası Bingöl Şube Müdürü Mustafa Çakır ve KYK Temsilcisi Sait Tekel’in katıldığı kahvaltı programında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi’nin Türkiye’deki konumunu uluslararası düzeyde daha ileriye taşıdığını belirtti. Vali Ekinci, “Bingöl Üniversitesi, bölgemiz ve ülkemiz için son derece önemli bir üniversite. Burada olduğunuz için çok şanslısınız. Sizlerden arzumuz öncelikle Bingölümüz daha sonra Ülkemizin kültür elçileri olarak ülkenizde bizleri temsil etmeniz. Sizler artık birer gönül elçilerimizsiniz. Gittiğiniz yerlerde Türk insanının misafirperverliğini ve Bingöl insanının sıcakkanlılığını anlatın. Hepinize yaşam boyu başarı diliyorum” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise böylesine değerli bir grubu Bingöl’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok kapsamlı bir şekilde uzun süredir devam eden Erasmus programının eğitim alanına önemli hareket getirdiğini ve önemli fırsatlar doğurduğunu belirten Başkan Arıkan, “Kültürler arası işbirliği için de çok önemli bir program. Öğrenci kardeşlerimizden kendi ülkelerinde şehrimizi ve ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmelerini istiyorum. Onlar da artık bir parça Bingöllüler.  Hepsine hayatlarında başarı diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere Bingöl’ün artık onların şehri, Bingöl Üniversitesi’nin de onların üniversitesi olduğunu vurguladı. Bingöl Üniversitesi kapılarının her zaman onlara açık olacağını belirten Prof. Dr. Çapak, “hayatınız boyunca Bingöl Üniversitesi’nin kapıları sizlere açık olacaktır. Siz artık bizim için bir ailesiniz. Bingöl Üniversitesi ailesinin bir parçasısınız. Yüksek lisans ve doktoranız için her zaman üniversitemizi düşünebilirsiniz. Her daim yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz program başında Vali Ekinci, Belediye Başkanı Arıkan ve Rektör Prof. Dr. Çapak’a Üniversitenin uluslararası öğrenci ve personel değişim programları ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

Program, yabancı uyruklu öğrencilerin soru ve temennileri ve il protokolü ile sohbetle sona erdi.

BİNGÖL GÜNDEM

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com