BİRLİK HABER-SEN’İN GENEL KURULU HEYECANI

Birlik Haber-Sen’in 6’ncı Olağan Genel Kurulu Ankara’da düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi.
18 Ağustos 2019 10:56

Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen’in 6’ncı Olağan Genel Kurulu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Ankara’da gerçekleştirilen kurul, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yardımcıları, delegeler ve çok sayıda üyenin katılımıyla yapıldı.

Kurulda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen teşkilatına Memur-Sen’in gücüne güç kattığı için minnettar olduklarını kaydetti.Yalçın, olağan genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana sendikal anlayışa yeni bir soluk kazandırdığını ve sendikal hayata büyük katkılar sunduğunu ifade etti.

Sendikal Camiaya Değer Kattık

İlk kuruldukları günde, “Bizim anlayışımızda milletle kavga etmek yoktur” şiarını benimsediklerini, süreç içinde de diğerlerine göre değil, değerlere göre sendikacılık yaptıklarını anlatan Yalçın, sendikal camiaya değer katarak farklı bir sendikal çizgi yakaladıklarını belirtti.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Biz milletten alacaklı değiliz, tam tersine millete borçluyuz. Memur-Sen Ailesi olarak bizim işimiz millet, derdimiz millet, yükümüz yeniden güçlü bir medeniyettir. Yola çıkışımızdan bugüne kadarki olan süreçte hiçbir zaman kaldırım taşıyla, esnafın camıyla, milletin arabasıyla sorunumuz olmadı. Şiddetten, vandalizmden hiçbir zaman medet ummadık.”

Konuşmasında Memur-Sen’in kuruluş hikayesinden bugüne örnekler sunan Genel Başkan Ali Yalçın, taraflarının daima milletten yana olduğunu, bunu Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçlerde de herkes tarafından görüldüğünü belirtti. Yalçın, böylesine güçlü bir duruş için teşkilata da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Budak: “Biz kardeşlik hareketiyiz.”

Genel Kurul’da bir konuşma gerçekleştiren Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise son 4 yılda yaşanan süreçleri ve Birlik Haber-Sen’in elde ettiği kazanımları sıralayarak misyon ve vizyonlarını şu şekilde sıraladı: “Birlik Haber-Sen olarak bizlerde rehavet yok, gevşemek yok, durmak yok! Biz kardeşlik hareketiyiz. Biz merhamet hareketiyiz. Biz emeğin bekçiyiz. Biz, bizi biz eden değerlerin emanetçisiyiz. Biz, mazlumların sesiyiz.”
Konuşmasına birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları ile sonlandıran Ömer Budak, “Şunun bilinmesini isterim ki; Biz siz yok, hepimiz bu sendikanın birer neferi, üyesi ve kardeşleriyiz. Bizler kardeşiz, kardeşlik hukukumuz var. Eksik yanlışlıklarımız olsa da. Bizin bizden başka güvenecek ve bizi bizden iyi anlayacak kimsemiz yok. Her birimizin bu günlere gelmemizde emeği alın teri var. İşte bu dostlarım hepimizin için önemli ve kıymetlidir. Bugün yapılacak seçimin sonucu ne olursa olsun. Buradan ilan ediyorum. Var gücümüzle üyelerimiz ve sendikamız adına çalışmaya devam edeceğiz. El ele verip çalışanlarımız için umut olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Seçim sonucuna göre yeni Genel Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Ömer Budak (Genel Başkan)

Gürbüz İnaltekin (Genel Sekreter)

Mevlüt Burgaç (Genel Başkan Yardımcısı/Mali İşler)

Recep Dağtekin (Genel Başkan Yardımcısı/Teşkilatlanma)

Selçuk Erdem (Genel Başkan Yardımcısı/Hukuk ve Toplu Sözleşme)

Evren Akpınar (Genel Başkan Yardımcısı/Basın ve İletişim)

Cengiz Şişman (Genel Başkan Yardımcısı/Eğitim ve Sosyal İşler)

SENDİKA HABERLERİ (NET)

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com