6 BİN SENDİKA ÜYESİ İŞTEN ATILDI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, CHP ve HDP’li Belediyelerde HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye 6 binden fazla işçinin işten atıldığını, 30 bin üyelerinin de ise istifa ettirildiğini söyledi.
02 Ocak 2020 08:42

Genel Başkan Mahmut Arslan, 1 Ocak 2020 tarihinde HAK-İŞ Şırnak İl Başkanlığı ve Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanlığı yeni hizmet binası açılışına katıldı. 

Açılışa Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ Şırnak İl Başkanı Nevzet Usal, HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, HAK-İŞ Siirt İl Başkanı Bahattin Olgaç, HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Şırnak Belediye Başkan Vekili Kamil Kurt, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube başkan ve yöneticileri, MEMUR-SEN’e bağlı Bem Bir-Sen temsilcisi Ahmet Temel, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Beytullah Birlik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeler ve basın mensupları katıldı.

Yeni hizmet binası Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla hizmete açıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan yeni hizmet binasında üyelerin çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Arslan çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

“Yeni Yılı İşten Çıkarılan İşçilerimizle Karşıladık”

Açılışta konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP ve HDP’ye geçen belediyelerde yaşanan işten çıkarmalara değinerek, “Üyelerimizin haksız yere işten çıkarıldığı belediyelerden bir tanesi de Silopi Belediyesi olmuştur. Haksız yere işinden edilen arkadaşlarımızın tekrar işlerine dönmeleri için Şırnak’ta ve işten çıkarmaların yaşandığı bütün illerimizde büyük bir mücadele gerçekleştiriyoruz” dedi.

Silopi Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin mahkeme tarafından tekrar işe iade edilmeleri kararı çıktığını açıklayan Arslan, “2020 yılını bu yıl ben Şırnak’ta, Sendikamızın yönetim kurulu üyeleri de Türkiye’nin değişik bölgelerinde işten çıkarılan, grev devam eden, işyerlerinde mücadelesi devam eden arkadaşlarımızla birlikte geçirdik. Yeni yılı işten çıkarılan arkadaşlarımızla birlikte karşıladık” diye konuştu.

“Şırnak’taki Başarı Tüm Emek Hareketine Örnek Olacak”

HAK-İŞ olarak yılın son gününde Şırnak’ta verdikleri mesajların bütün dünyaya ulaştığını dile getiren Arslan, “HAK-İŞ'in Şırnak'taki başarısının tüm emek hareketine örnek olacağına inanıyorum. HAK-İŞ büyürse Türkiye de büyür. HAK-İŞ’in olduğu yerde çatışma kavga terör olmaz. HAK-İŞ’in olduğu yerde barış, kardeşlik, dostluk ve birliktelik olur. Bu kardeşliği ve dostluğu bize armağan eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Onurlu Mücadelelerini Kutluyorum”

CHP ve HDP’li Belediyelerde HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye 6 binden fazla işçinin işten atıldığını, 30 bin üyemizin de ise istifa ettirildigibi söyleyen Arslan, "Ben bu arkadaşlarımızın mücadelesini takdir etmek, arkadaşlarımızla beraber olmak için 2020 yılına Şırnak’ta girdim. Arkadaşlarımız bütün tehditlere rağmen 8 aydır azim ve kararlılıkla burada mücadelelerini sürdürüyorlar. Onların bu onurlu mücadelelerini kutluyorum. Aynı zamanda Cizre’de işten atılan arkadaşlarımız için de mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bölgedeki arkadaşlarımızla dayanışmamızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“Yeni Dönemde Daha Güçlü HAK-İŞ”

Yeni hizmete açılan HAK-İŞ İl Başkanlığı binasının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Arslan, “Burası hem HAK-İŞ hem de Hizmet-İş Sendikamızın İl Başkanlığı olarak görev yapacak. Yeni dönemde bölgede daha güçlü bir HAK-İŞ’i ve Hizmet-İş’i burada göreceğiz. Bölgedeki tek eksiğimizi bugün açtığımız şube ile tamamlamış olduk” dedi.

“Şırnak’ta Var Olmak Çok Önemli”

HAK-İŞ olarak Şırnak’ta var olmanın önemini dile getiren Arslan, “HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş’in Şırnak’ta var olması bizim için çok önemli ve değerli. Bizim için buranın manevi bir yönü var. Bölgede yaşanan bütün zorluklara direnen, karşılaştığı bütün zorluklara rağmen HAK-İŞ’i ve sendikamızı burada temsil eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şırnak'ta üyemizin az veya çok olması önemli değil. HAK-İŞ’in burada olması birileri için çok önemli bir yenilgidir. Bize burada güç veren, desteklerini esirgemeyen, bizimle beraber olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde inşallah daha iyi hizmetler yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Yeni Binamız Şırnak’ta Kalıcı Olduğumuzu Gösterecek”

“Diyarbakır’da 30 yıla yakın, Mardin’de 25 yıla yakın, Batman’da 30 yıla yakın bir geçmişimiz ve mücadelemiz var” diyen Arslan, “Dualarla hizmete açtığımız bu bina inşallah bizim Şırnak'ta kalıcı olduğumuzu gösterecek. Şartlar ne olursa olsun burada kalmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Şırnak'ı ve bölgeyi birlikte daha ileriye götürmek adına üzerimize düşen görevleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ Barışın ve Kardeşliğin Temsilcisidir”

Bölgede HAK-İŞ’ten büyük beklentilerin olduğunu söyleyen Arslan, “Yeni dönemde daha iyi hizmetler yapacağız. Arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal haklarını daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Sendikacılığı yaparken bölge halkıyla dayanışmamızı arttıracağız. Terörizm nereden gelirse gelsin sadece acı gözyaşı ve kan getirir. Biz buna karşı direneceğiz. Siyasal mücadelesini herkes sonuna kadar yapmalı, teröre asla izin vermemelidir. Terörizmin her türlü yöntemine, farklı isimler altında yaptığı teröre asla izin vermeyeceğiz ve karşı duracağız. Barışı, kardeşliği ve dostluğu ikame etmek, hep birlikte bu ülkede barış içerisinde yaşamak için birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Ülkemize ve geleceğimize yönelik tehditleri hep birlikte ortadan kaldıracağız. HAK-İŞ burada bunların temsilcisidir. HAK-İŞ olarak, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini savunuyoruz. Bu değerleri savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Şırnak İl Başkanı Nevzet Usal, “Yeni açılan hizmet binamızda Konfederasyonumuzun ve sendikamızın faaliyetlerini daha ileri taşımak için elimizden geleni yapacağız. Yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

izdusummedya.com
Bu haberin tüm hakları izdusummedya.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
izdusummedya.com