25 YIL EVLİ KALAN EMEKLİ OLACAK...

Sosyal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununda Farklık Yapılmasına Değin Kanun Önerinini TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun önerisinin kabul edilip yasalaşması halinde 25 sene evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkı sağlanmış olacak.
22 Aralık 2019 09:12

Sosyal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununda Farklık Yapılmasına Değin Kanun Önerinini TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun önerisinin kabul edilip yasalaşması halinde 25 sene evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkı sağlanmış olacak.

MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNULMUŞTU

Kanun önerisinin gerekçesi olarak şu ifadeler bulundu: “Bu kanun önerisi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme olanağı olmadığı için rastgele bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir müddet sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır”25 Yıllık Evli Kalana Emeklilik Koşulları Nelerdir? 25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı Kanun önerinine göre, ev hanımlarının emekli olmasının önü açılmaktadır.Önerinin yasalaşması halinde ev hanımları da özlemini duyduğu mutluluğa erişerek emekli olabilecek.Başka bir deyişle 25 yıllık evlilere emeklilik hakkı gelecektir.Ancak, yeniden öneriye göre bunun belli koşulları bulunmaktadır.

Bu koşulları 3 şekilde sayabiliriz

1) Sosyal Güvenlik Müessesesi ile rastgele bir bağ olamayacak,

2) Evlilik müddetinin 25 sene ve daha üzeri olması gerekmektedir,

3) Belli bir müddet sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Müessesesi ile bağın bulunmaması gerekir.

KPSS CAFE

İZDÜŞÜM MEDYA SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
görünen köy
SSK girişi olmalıymış.Çok mu zor.Onu da siz yapın.Eğer emekli yapmak istiyorsanız girişini de yaparsınız.Bir kolay yolunu bulursunuz.Prim ödeyerek devam ettiren bir bayanla hiç prim yatırmadan bu haklardan yararlanmak isteyenleri adil bir şekilde emekli yaparsınız.Bayanların iş hayatına gereksiz atılmalarının önüne geçmiş olursunuz.En önemliside AİLE kurumunu koruma yönünde çok önemli bir adım atılmış olur.Eşler ayrılıyor olan küçük çocuklara oluyor.
Recepali
Nasıl yani pirim falan yatırmadanmı. Ben 32 yıllık evliyim. Bircşey anlamadım bu işten. Ama devlet baba boşuna maaş baglamaz. Almadan vermez kimse heveslenmesin. Esgari ücretten emekliyim asgari ücret kadar emekli maaşı alamıyorum. 57 yaşındayım hala çalışıyorum. Devammmmm. Dört kolluyla jubilemizi yapacagız anlaşılan
reis
bence hayırlı bir iş tüm alt gelirli aileleri içim muhteşem olur hayırlısı olsun
Şevket
Ev kadını olarak ailesine hizmet etmiş, çocuk büyüterek, devletin kreş,anaokulu gibi kurumlarının yükünü hafifletmiş bu insanlarda 'sigortalılık şartı' aramak haksızlık.
görünen köy
Böyle bir kanunun getirilmesine sevindim.Öncelikle daha çok kadının çalışmasını teşvik eden sistemden uzaklaşılmış olacak.Bir eş nasıl olsa bende otomatik olarak emekli olacağım diyerek çalışmayacak böylelikle çocuklarıyla daha fazla ilgilenecek onların yerine belkide iş arayan çok erkek iş bulmuş olacak.Bence her 25 yılı doldurmuş ve üzeri olan şu andaki evli çiftlerin eşleride bundan yararlanabilmeli.Ancak alacakları emekli maaşları farklı statülerde verilebilir.Böylelikle aile kurumunu koruyacak çok önemli bir adım atılmış olur.Yine bu kanunu destekleyecek daha birçok kanunla da beslenmesi gerekir.
hüseyin
nasıl yani hiç prim ödemedenmi emekli olacaklar.önce eyt nin hakkını verin
Ziya
Yapacaksanız adam gibi yapın. Kadının direk kendi üzerinden yada eşi üzerinden Ssk lı olmama şartı getirin. Eşi ölmüş karısına eşinden maaş bağlanamayan babadan anneden yetim maaşı alan ki çoğu bu maaşlar 400 tl yi dahi geçmiyor. Bunlarahak tanıyın. Kendi emekli olsun Bnsından annesinden aldığı maaş iptal edilsin. Esas olan mağduriyti ortadan kalkması ise doğru dürüst yapılsın. Ama hep showww
ali
ev hanımlarına en güzel hediye
Klimak55
Bence çok iyi bir fikir 25 yıl az bir zaman değil ev hanımları bu ülkeye en çok emek veren insanlar devletimize en iyi insanları asgarî ücretle, tarlada,heryerde bu kadınlar evlerinin geçimini sağlıyorlar ve o şekilde o çocuklarını yetiştirip devletine milletine hayırlı Bir evlat yetiştiriyorlar o kadınlar herşeyi hakediyorlar onların hakkı ödenmez ayrıca boşanmanın da önüne geçer
fazlı
Ben karşıyım kardeşim hiç bir ücret ödemeden emekli mi olunur zaten kocası emekli olup ölen eşler emekli maaşı alıyor eyt nin hakkı dsp tarafından gasp edilip düzeltilmesini beklerken bu hak hak etmeyenlere verilmesi beni üzmüştür.
Hakkı ılmaz
Hayata geçirilebilirse ve işin altından bir yandaş hilesi çıkmazsa en akıllıca proje. Çünkü şimdiye kadar iyileştirmeler hep çalışan kadına yapılmıştır. Ev kadınları yaşamıyor sayılmıştır. İnşallah diyelimde.. umudum zayıf.
mevlüt özbey.
sadece sağlık haklarından eşinden dolayı SSK DEAN yararlanan ev hanımlarına haksızlık olmaktadır.anladığım kadarı ile sadece kocasının işsiz olmasından ve işçi sınıfından olduğundan ve dsüzensiz gelirleri olan sınıf ev hanımları yararlanacağı alğısındayım.zatem devlet bütün vatandaşlarına çıkan yasalar ile sağlık güvencesi vermektedir.buyasa önçeki ilği sayılı yasalara ikililik ve bayanlar arasında ve eşler arasında ikililik oruştularak türk aile toplum ilkişkilerini bozup toplumda fail oruşturascağına ve aile içinde şiddetli geçimsizlik ve adli olayların artıçağını bu yasanın türk aile yapısını bozacağı.çalışan ve çalış mayan bayan ailelerinin top*lumda bir yerinin stadüsünün ve görevinin olduğu kanısına vararak aileyi oluşturan bayanlar arasında ikililik oluşturmayarak bayanların ve erkeklerin ana çenine düşüp doğumu ile başlayan haklarının ölümüne kadar devlet güvençesi altında yaşama hakkını çağdaş ülkeler seviyesinde sağlayarak türk toplumunu medeni toplumlar içerisinde enüst seviyeye çıkarmak muhtaç olduğun gudret damarlarından geçen kanda mevuttur.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK söz değişi ile türk ırkını bozmdan belezleştırmeden ırkı korumak devletin işidir.GÖÇLÜ BİR DEVRET ANÇAK SAF IRKLA HÜKMÜNÜ KORUR.VE EBEDİYETE KADAR IRKI OLUŞTURAN TOPLUM YAŞAR.BUNA İSTİNADEN TÜRK AİLE ÇIKİRDEĞİNİ BOZMADAN NASIL ATOM PARÇALANMIYORSA OYNANDIĞI TAKTİRDE GÖÇLÜ BİR KUVVET OLUŞTURUP ÇEVRESİNE ZARAR VEREBİLECEĞİNİ BİLİNDİĞİ GİBİ AİLE ÇEKİRDEĞİNİN BOZULMAMASI VE DEVLET GÜVENÇESİ ALTINDA MEDENİ KANUNUMUZDA YERİNİ ALMALIDIR.
Mustafa çopur
Hiç girişi olmayanların suçu nedir girişi olsun veya olmasın kanun herkese eşit olmalı saygılarımla
Abdurrahman
Neden kadınların hak ve özgürlükleri ellerinden alınıyor onlara emekli olması lazım
Tahir Selçuk
Ev hanımları için hazırlanan bu yasa hakkaniyet açısından en doğru yasa olacaktır.Çünkü malumunuz üzere EV HANIMLIĞI dünyanın en kutsal,en zor,en çıkarsız ve maddi beklentisi olmaksızın yapılan işidir. Kaldı ki iş çeşitliliği açısından en ağır işçiliktir. Nesillerin devamı açısından düşünecek olursak önemi tarifsiz bir nitelik kazanmaktadır.Bir insan yaşamına bir,bilemediniz iki veya üç meslek sığdırabilir. Eli öpülesi,ayaklarının altı cennet olan bu iffetli,gönlü gani, neredeyse kendini,dolayısı ile ömrünü yuvası,ailesi,çocukları için hiç çekinmeden veren baş tacı analarımıza insanlık borcu olarak bu hakkı hiç bekletmeden verm eliyiz.Sevgi ve Saygılarımla.
Maşruke
T.C, 'de kac bayan var.Kac bayan evli.Kac bayan hakediyor....???
52/1Afyonlu
iyer anladımsa arap olayım.hiç öyle açıkaçık anlatan yazan yok yahu bu okuyupda yazar yorumlayanlarada yuh yuhlar olsun bu millet hala çahilmi yahu gerekçeleri neler kimler emekliliği hak eder?=pirim yatırılaçakmı?=yatırılacaksa ne kadar ne zamandan yatacak gibigibi açıkanlatan yok yazıyorda kendisi bile anlamaz yani?utanmadan birde gez.paraalır yer içir birde ailesine bakar yani hiç hak etmeden gelsin parada nasılgellirse gelsin?herşeyde aynı yuh yuhlar olsun bu yazar tv lerde konuşanlarada?yuh
adalet
vergı odemeden emeklı haram
Aliye
devlet kadını düşündüğünden değil gelecek primlere bakıyor 25 yıl evli kalan kadının yaşı 50 dir kalan sürede primini yatıracak kaç yıl sürer bilmem diyelim öldü ödediği primler de boşa gidecek
Coskun
Insallah nasil olsa biz emekli olamayacaz bari esimiz emekli olsun
izdusummedya.com